Tipsa oss webmaster@alltomjapan.se

Att resa till Japan

En resa till Japan är antagligen ett äventyr du sent kommer att glömma. Har du inte tidigare varit i Japan kommer du antagligen att uppleva en ganska rejäl ”kulturchock”. Inte bara språket skiljer sig utan allt från bordskick till hur man hälsar på varandra. Den japanska kulturen är både gammal och mytomspunnen. Det kan därför vara klokt att ”läsa på” lite om de japanska traditionerna och japansk historia innan du besöker landet. Det kommer med all säkerhet berika din vistelse. Att exempelvis lära sig ett par hälsningsfraser rekommenderas. Japaner är i och för sig i grunden ett väldigt vänligt folk men om du hälsar på dem på deras eget språk kommer de säkerligen vara extra tillmötesgående.

Ska du resa till Japan kan det också vara klokt att försöka spendera åtminstone en vecka i landet. Den stora tidsskillnaden (om du flyger direkt från Sverige) är så pass stor att det tar ett par dagar innan du har ”återhämtat” dig. Att flyga till Japan kan tyvärr vara lite komplicerat och du kommer antagligen var tvingad till ett antal byten. Men har du turen att råka bo i södra Sverige, då kan du med all smidighet välja att flyga från Köpenhamn. Det är nämligen smidigare än vad många tror, och i regel så är utbudet av billiga flyg till Japan större än det i exempelvis Stockholm. I från Köpenhamn kan flyga direktlfyg till Japan, utan att behöva genomgå jobbiga byten på vägen.

Om du har mer tid än en vecka i Japan är det att rekommendera att se över vilka platser du vill besöka. Räkna med att du kommer att kunna spendera säkert fyra till fem dagar bara i Tokyo utan att ha sett samma gata två gånger. Är du en ”tekniknörd” kan du säkert spendera flera veckor i Tokyo. Här finns allt inom elektronik och du kommer antagligen åka hem med ett par väskor fler än vad du hade när du kom dit.

Andra resmål:

Vietnam