Tipsa oss webmaster@alltomjapan.se

Japansk GI mat

Att resa och åka på semester är ett perfekt sätt att koppla av i sin vardag. Det mest ultimata enligt mig själv, brukar vara att alltid försöka ha en resa inplanerad varje år. Helst kanske till och med två stycken, gärna en solsemester och en skidsemester. Den här gången så bär resan av till Japan, och det är väl varken en solresa eller en skidresa, snarare en upplevelseresa som kommer att bjuda på en hel del saker.

Det som jag mest ser fram emot är maten, då jag ah ren förkärlek till just Japansk mat och dess smakupplevelser. För tillfället går jag dock på diet, och äter endast mat som är GI om dagarna. Därför så är jag självklart lite konfunderad över hur det kommer att gå i Japan, då jag just nu är i desperat behov av GI mat. Min spontana reaktion är att man äter mycket ris i Japan, och att ris inte är särskilt GI vänligt. Å andra sidan så borde de ha en del del andra goda rättar att erbjuda, och varför inte prova något nytt när man ändå är på semester?

Så frågan är vilken mat i det japanska köket som passar min GI diet? När jag nu tänker efter så finns det ju massa godheter att välja mellan. Det är ju bara att utesluta riset i så fall? Det finns ju massa goda soppor, och vill man äta sushi så är det bara att bestalla sashimi istället. Inga som helst konstigheter. Det enda jag kan göra nu är att slappna av och se fram emot min  spännande resa till Japan.