Tipsa oss webmaster@alltomjapan.se

Packa för asienresa

Att resa till Asien kan vara både spännande och annorlunda mot att vara i vårt svenska land. Har du äntligen fått semester och äntligen ska åka på den där Asienresan som du har drömt om? Grattis i så fall. I denna text kommer du att hitta tips på vad du ska packa inför resan.

Vad du väljer att ta med i din resväska är helt upp till dig men det finns saker som du bör packa ner. Du bör först och främst ha en ryggsäck eller en bra resväska som du kan packa sakerna i. Du kan också ha med dig handbagage på flyget men tänk på att inte ta med vätska eller vassa saker i den. Allt sånt är däremot tillåtet att ha i resväskan. Du bör också packa ner regnkläder och regnskydd så att du är skyddad om det skulle vara regn när du kommer fram.

Andra nödvändigheter

Första hjälpen-kit och kläder efter väder kan vara bra att ha. Tänk på att det kan bli väldigt varmt i Asien, framförallt i Indien. Ta därför med hög solskyddsfaktor eller huvudbonad som gör att du skyddar dig mot solen. Glöm inte telefon och eventuella laddare. Du kan behöva köpa en laddare på plats som stöder uttag för just Asien. Samma sak gäller din laptop och andra teknikprylar om du skulle vilja ha med dessa. En kamera för att dokumentera allt kan vara en bra ide.

Skor som är anpassade efter vädret kan du ta med om du vill eller köpa på plats. Du bör inte ha för tung resväska eller packat tungt. En necessär med badrumsartiklar så som schampo, balsam, tandborste och tandkräm är nödvändigt att ta med om du har speciella märken. Det är inte säkert att just det märke som du är van vid finns dit du ska. Andra saker som du bör ha med dig är följande:

  • Plånbok med ID-handling och utländska pengar som du kan växla på flygplatsen i ditt land eller när du kommer fram till resmålet.
  • Du kommer behöva visum för att komma in i Asien och det ska du ha med dig för att kunna visa upp, glöm inte det hemma.
  • Vaccinationskort som visar att du är vaccinerad mot eventuella sjukdomar måste du också ha med. Det är minst lika viktigt som passet och visumet.