Tipsa oss webmaster@alltomjapan.se

Besök landet och lär dig språket, samtidigt!

Japan är ett land som fascinerat människor i alla tider med sin kultur som är en av världens äldsta och mest välbevarade kulturer. Berika dig med mer och lär dig språket direkt på plats!

När Japan under 2011 upptäckte en sinande turism i landet bjöd man omkring 10 000 utlänningar på gratis flygresor in i landet för att på så vis rädda sin dalande turistekonomi. Idag frodas turistindustrin i landet och inga utlänningar behöver bjudas för att landet ska få besökare och de populäraste resmålen är bland andra Tokyo, Fukuoka och Kyoto. I Tokyo erbjuds flera sevärdheter och kontrasten mellan superteknologiska framsteg och gamla japanska traditioner bjuder på en spännande stadsmiljö utan dess like. Här finns även möjlighet att studera det japanska språket rakt på plats i hjärtat av stadens nöjesdistrikt på Genki Japanese and Culture School. Samma skola finns även i kuststaden Fukuoka och all information om hur det går till att boka in en språkresa till Japan hittas på www.is.se där även språkresor till andra delar av välden erbjuds. Dock bör tilläggas att intresset för det japanska språket och landets kultur ständigt ökar, så boka din språkresa i god tid innan planerad avresa!

Detta visste du inte om Japan:

  • I Japan finns en speciell typ av språk för att visa respekt som heter Keigo som används när man talar med någon med högre status än en själv. Keigo anses vara nyckeln för att komma in i den japanska kulturen.
  • Man firar körsbärsblomningen med Sakura (själva firandet benämns Hanami) för att välkomna våren.
  • Du måste boka in dig flera veckor i förväg innan ett besök i trädgården Kokedera som ligger i den gamla kejsarstaden Kyoto – parken är landets dyraste park och kostar 3 000 yen vilket är ungefär 225 svenska kronor.
  • Man har utfärdat offentliga ursäkter då kommunala tåg, av okänd anledning, varit försenade och inte dykt upp på sekunden.
  • Japan är världens enda land som bombats med atomvapenattack i städerna Hiroshima och Nagasaki inom loppet av några dagar år 1945.
  • 70 % av Japans totala landsyta är täckt av berg.
  • Både ordet och konceptet Karaoke kommer från Japan och betyder ”Tom Orkester” – i landet finns möjlighet att sjunga Karaoke på nästan varje bar.

 715654-cherry-blossoms