Tipsa oss webmaster@alltomjapan.se

Rätt resväska på Janpanresan

En resa till Japan, soluppgångens land, är ett minne för livet och mångas dröm. Japan är både väst och öst, å ena sidan ett modernt tekniskt samhälle, å andra sidan en helt annan kultur. För att få ut så mycket som möjligt av resan till Japan bör du planera din packning i förväg – för att inte missa de japanska godbitarna!

Ska du resa till Japan? Kul! Tänk bara på att hur mycket packning som får medtas beror på flygbolag och biljett, men även de billigare biljetterna ger rätten till en stor resväska samt ett handbagage till Japan. Så tänk igenom packningen och inled reseplaneringen med att shoppa hem en prisvärd resväska hos https://xn--resvskor-3za.se/kabinvaskor/, för att få plats med allt du behöver. Shoppingen i Japan är lite billigare än Sverige och har ett stort utbud varor – detta gör att det kan vara klokt att planera resväska utifrån hur mycket som du tror att du kommer att handla med dig hem. Ips på ställen att shoppa loss på finns till exempel hos tidningen Vagabond. Fundera även på om du främst kommer handla kläder och andra oömma saker, eller teknik och dylikt som behöver skyddas. En mjuk resväska passar bra för till exempel kläder, men om du vet med dig att du kommer handla ömtåliga saker är det klokt att köpa en hård resväska.

Tips på upplevelser i Japan

Japan är ett vackert och variationsrikt land, både gällande städer och natur. Det finns många nationalparker i Japan och även en möjlighet att träffa den japanska makaken, också kallad spökapa. Den gillar kyla och finns på ön Honshu, i Joshinetsu National Park. Om du är intresserad av att träffa makaken bör du alltså packa ner vinterkläder. Japan är ett bergigt land och det finns även möjlighet att träffa apor i nationalparker närmare Tokyo. Tänk på att ta med väl använda vandrarkängor, bra kläder och en ryggsäck som både sitter bra på ryggen, men också rymmer allt som du behöver ta med – alltså något att ha i åtanke redan när du packar resväskan.
Japan har ett väl utbyggt tågnätverk och världens mest avancerade tåg. Tågresan är i sig en upplevelse och ibland har den särskilda teman. Ett tips är att resa med Shinkansen Bullet Train mellan Tokyo och vackra Kyoto – och på vägen se Mount Fuji. Införskaffa en bra handväska eller ryggsäck för sådana resor.
Shoppingutbudet i Japan är stort. Dock kan det vara klokt att tänka på att ta med en adapter i förväg, då de har andra eluttag. Ett måste i en av de gigantiska miljonstäderna är att äta på ”Kaitenzushi” – billig och prisvärd sushi som kommer på rullband.