Tipsa oss webmaster@alltomjapan.se

Res till Japan

Allt fler verkar intressera sig för Asiens kultur och alla de länder som trängs på detta stora utrymme. Men faktum är att Asien är så mycket mer än bara Thailand, Indonesien och Malaysia. Många verkar nämligen glömma de kanske mest intressanta och färgstarka länder på denna mytomspunna kontinent, nämligen Japan och Kina.

Dessa två länder verkar ha mycket gemensamt enligt oss västerlänningar, men faktum är att Kina och Japan skiljer sig åt mer än vad många tror. Deras kultur och historia är långt ifrån densamma, och likväl maten. Sushi är exempelvis något som kommer från Japan, inte Kina som många verkar tro. Den Kinesiska maten skiljer sig avsevärt mycket ifrån den japanska, och man har två olika synsätt på att äta och umgås.

Japan är onekligen ett land som besitter en riklig historia, och har en kultur man helt enkelt inte bara kan gå miste. Alla borde minst en gång i livet besöka Japan, oavsett om det så bara är över en weekend. Och även om Japan ligger väldigt långt bort, så behöver det faktiskt inte vara särskilt dyrt att åka hit.

Faktum är att det inte alls är särskilt svårt att hitta billiga flygbiljetter till Japan, så länge man letar på rätt ställe. Det bästa brukar vara att besöka någon bra resesajt på nätet, där man kan jämföra priserna mellan olika flygbolag. På sås ätt kan man få en bra och korrekt överblick av vad resan kan komma att kosta. För ska man besöka Japan, skadar det inte att ha lite extra pengar på fickan så att man har chansen att uppleva så mycket så möjligt.