Tipsa oss webmaster@alltomjapan.se

Japan är mer är sushi

Det finns som nämnt tidigare i bloggen mycket att göra i Japan, inte bara kan man vandra romantiskt under blommande körsbärsträd utan det går även väl att uppleva Tokyos pulserande stadsliv och nattliv samt äta exotiska rätter såväl som det mer bekanta sushi och misosoppa. Men japanerna som folk jobbar mycket och vi tittar lite extra på just detta i dagens inlägg.

Något många kanske glömmer när de tänker sig en resa till detta vackra land i Sydostasien är att det finns massor av källor att bada i, varma som kalla. I SvD kan vi läsa om hur bad är väldigt naturligt och viktigt för japanen, ett sätt att rena kroppen och slappna av efter en lång arbetsdag eller hektisk väg hemåt genom en högljudd och trång stad. Inte bara ska det vara renande för kroppen men även för själen, som ju kan behöva renas då och då. I ett ångande hett bad, kanske lite för varmt för vissa mer känsliga individer, men som för den vane är en gudomlig plats att slappna av i. Gärna omgiven av snö och ånga som sipprar ut upp mot stjärnhimlen.Slott Himejijo japan

Lag mot arbetshets?

Ja i DN kan vi läsa att Japan med en ny lag vill sätta stopp för den ganska välkända, ohälsosamma, arbetshetsen som utgör normaliteten i storstäderna inte minst. Där jobbar man över i så hög grad att det är konstigt att folk ens hinner hem på vardagarna. Det visar sig att japanen i genomsnitt bara tar semester cirka nio dagar per år. En osunt hög arbetsmoral med andra ord, något som får oss västerlänningar att verka som lata soffpotatisar i jämförelse. Det kan nu bli så att arbetsgivare blir juridiskt skyldiga att se till så att deras anställda faktiskt tar ut sin rättmätiga semester och vilar upp sig. För deras hälsas skull och därmed för samhället i stort. Att dessutom kunna ha flexibla arbetstider förslås tas upp som lagförslag.

För dig som är ressugen och vill se mer av kanske inte bara Japan men en hel del andra resmål och städer/länder världen över tipsar vi dig att utnyttja en rabattkod till resor med Apollo!