Tipsa oss webmaster@alltomjapan.se

Mer och mer populärt

I ett tidigare inlägg skrevs det sanningsenliga ”Japan är mer än sushi”, något som nedan förklaras och beskrivs närmare.

 

Det finns mycket mer än bara sushi i detta land. Bland annat finns det underbara körsbärsblommor i Japan. Kanske är det något som landet är mer berömt för än just sin goda sushi, så är det just sina ljusrosa körsbärsblommor som blommar i städernas parker om våren. När träden slår ut i Tokyo färgas hela staden rosa och invånare samt turister samlas under den blommande träden med picknick och filtar. Den första blomman brukar genomsnittligt slå ut den 26 mars, men på andra platser i detta vackra land kan det ske uppemot en månad efter det exakta datumet. Det är alltså en högtid att räkna med i landet.

Den intensiva blomningen – hanami som det heter på japanska – pågår en vecka och av japanerna ses den som en påminnelse om livets bräcklighetSvenska Dagbladet

Mer och mer poppis att resa till Japan bland svenska resenärer

Japan är dessutom ett superhett resmål även på hösten, bland svenska resenärer. Nu slår sig landet in på listan över svenskarnJapanskt tempelas mest bokade resmål för höstmånaderna, och det är inte bara Tokyo som är populärt att besöka, även Kyoto och naturen i landet – som är bergig på sina ställen och väldigt varierande. Fortfarande toppar dock New York listan som destunation nummer ett över höstresmål för svenskar. Många vill alltså åka lite längre sådär på höstkanten. Förutom en massa roliga klubbar och restauranger i Tokyo finns det dessutom ålderstigna tempel och mysiga gator med marknader att besöka i den stora, stora staden där borta i Sydostasien.