Tipsa oss webmaster@alltomjapan.se

Japans snötäckta bergstoppar

I ett tidigare inlägg skrev vi om längdskidåkning och hur roligt och populärt detta är, framförallt i Sverige men egentligen i alla de nordiska länderna. Idag skriver vi istället om hur det i Japan finns både skidorter med pister och utmanande berg och hur landet blivit omtalat för sin offpist.

Det är bland annat på halvön Hokkaido som snön, pudrig och bländvit, ligger samlad i skidområdet Furano. Det är här som den lättaste och torraste snön i Japan sägs finnas, med små skidorter och tillhörande berg så som Kurodake, Tokachidake, Furanodake och Asahidake, och det är främst just offpiståkningen som lockar folk. Hokkaido är en riktig pärla när det kommer till just tuff skidåkning, om detta kan vi läsa i denna artikel publicerad för ett tag sedan i SvD.

Snöfall och vulkaniska ångor

Mountains in clouds with snow in winter, Val-d'Isere, Alps, France

Pudersnön som finns på Hokkaido är i mängder men som sagt både torr och lätt, och det är tack vare sibiriska vindar, hav och bergskedjor som gör så att nederbörden faller rikligt.

Till skillnad från betydligt mer kända Niseko, som liknar en kanadensisk ”resort”, är den här regionen intim och lantlig, med starka rötter i den japanska kulturen – SvD

Till skidåkningen i Japan går det nog alldeles utmärkt att äta äkta japansk sushi, som bryter av mot adrenalinkickarna som en får av åkningen i de fantastiska backarna. På hotellen i områdena finns gott om varma utomhuspooler med hälsobringande vatten av vulkaniskt ursprung – där kan man vidare njuta av snöfall och ångor från det varma, sköna vattnet.

Hela toppen är inbäddad i moln av vulkaniska ångor, som ger landskapet ett smått drömlikt skimmer. Vi närmar oss en av kratrarna och doften av svavel är klart påtaglig – SvD