Tipsa oss webmaster@alltomjapan.se

Nyttigt med Sushi

Vi kan nog alla hålla med om att Sushi är något som nästan har kommit att bli lite som husmanskost här hemma i Sverige. För som med alla nya trendrätter som dyker upp i vårt land, har Sushi nu kommit att bli något som hör till vardagen. Vart man än vänder sig så dyker det upp en Sushi-Restaurang och det anses inte alls vara lika hippt och speciellt att äta Sushi över en lunch.

Men trots att många svenskar verkar anse att Sushi är lika speciellt som en Pizza, så fortsätter det att vara populärt som både lunch och middag. Detta är säkerligen beroende på den hälsotrend som har börjat skölja över Sverige de senaste åren, och man kan ju utan tvekan konstatera att Japan är ett land som anses ha nyttig mat.

Faktum är att Sushi innehåller en hel del nyttigheter som vi människor behöver få i oss. Den är rik på Omega 3 och innehåller massa nyttiga mineraler och vitaminer. Det finns alltså en anledning till att många säger att Japanerna är det folket som lever längst i hela världen. Dom äter helt enkelt väldigt nyttigt och sköter om sina kroppar i många avseenden, i alla flal betydligt bättre än vad vi i västvärlden gör.

Så är du osäker på vad du ska äta till lunch en dag, tveka då inte att besöka närmaste Sushiställe. Det är både gott och nyttigt