Tipsa oss webmaster@alltomjapan.se

Kontraster i Tokyo

Tokyo är utan tvivel en av världens läckraste städer, om inte den läckraste. Det här är staden där extrem rikedom råder bredvid absolut fattigdom, där det vackra och naturliga bildar en skarp kontrast mot det slummiga och i det närmaste makabra.
De japanska tecknen lyser från olika skyltar i neon, bilarna kör i hög fart, gatorna är rensopade nästintill perfektion, affärerna säljer pinaler och teknik man inte kan få tillgång till på svensk mark och kvällen är ljum som sena maj månad i Stockholm.

Tokyo är en vacker, konstig och hysterisk stad. En del av hysterin bottnar i just att lugnet kan uppkomma så plötsligt, i skepnaden av en stillsam park av rosa blomster där grenar vajar långsamt och par flanerar. Och sedan neonskyltarna igen, flimrande och uppmanande. Talkshows med tjattrig japanska, enorma billboards där världskändisar som Victoria Beckham och maken sitter omslingrade på någon päls och ser sura ut. Det serveras mindre sushi än man hade kunnat ana, detta är snarare ett tilltugg än en proper rätt.
Om man inte har varit i Tokyo är det en plats väl värd att utforska. Det finns gott om trevliga människor där, och mycket intressant att göra!