Tipsa oss webmaster@alltomjapan.se

Japanska leksaker

Det råder inga tvivel om att vi svenskar, och människor överlag, har fördomar som vi har svårt att verkligen göra oss av med. För visst är det väl ändå som så att vi alla går runt och bär på en hel del förutfattade meningar om både människor och saker runt omkring oss. Och egentligen så vet vi inte riktigt varför vi tänker så, elelr när vi överhuvudtaget började tänka så. Det enda vi innerst inne vet är att det faktiskt är en fördom som heter duga. För alla har vi fördomar om något, den som påstår sig inte ha det, ljuger för sig själv.

Och Japan är ett så pass mytomspunnet land att det finns en hel del fördomar gentemot denna spännande och outforskade kultur. För många så känns nämligen Japan som ett land utanför vårt universum, men handen på hjärtat, så långt bort ligger det ju inte.

Och något som japanerna har kommit att bli kända för i den moderna tiden är just deras försmak för leksaker för vuxna. Och med detta syftar vi inte på tekniska prylar eller något liknande, nej istället så talar vi om leksaker som i sexleksaker. Något som man ju tror knappt är tillåtet i Japan, ännu en fördom alltså. För i Japan så är man väldigt öppen när det gäller just sådana här saker. Till coh med så pass öppna att även vi i toleranta Sverige ligger i lä.