Tipsa oss webmaster@alltomjapan.se

Leksaker i Japan

Att resa med barn gör att din resa troligtvis blir lite annorlunda än om du skulle åka utan. Helt plötsligt finns det ytterliggare en lite människa man ska tillfredsställa, och som vi alla vet så är barn långt ifrån lätta att underhålla. Det kan till och med bli en svår uppgift om man ska bege sig på semester. Men då gäller det att helt enkelt fokusera på rätt saker, men framförallt att välja det rätta resmålet.

Japan är ett av de länder som jag vill rekommendera varm till alla de barnfamiljer där ute. Detta spännande och mytomspunna land erbjuder inte bara roliga leksaker, men en hel del andra barnvänliga attraktioner. Framförallt så Japan en sak för barn, som få andra länder har så mycket av. Det jag talar om är nämligen leksaksfiguren Hello Kitty, och är jag övertygad att ni alla känner igen detta namn.

Hello Kitty är nämligen en mycket uppskattad och nästintill dyrkad figur, som dykt upp de senaste åren. Den skapades av ett japanskt företag år 1974, och man kan helt klart säga att denna figur har fått sig ett starkt uppsving. Hello Kitty är designad av en kvinna som heter Shimizu Yuuko, och faktum är att Hello Kittys riktiga namn från början var Kitty White.

Redan i början av Hello Kittys karriär så fanns det ett väldigt brett utbud av prylar med denna söta figur på. Den allra första produkten som gjordes, förutom mjukisdjuret, var en liten plånbok. Den kostade då bara 14 kr. Men som vi alla vet så ha utvecklingen i dag gjort sitt, och i dag så kan man få tag på i princip vilken produkt som helst med Hello Kitty. Och det är precis vad Japan har att erbjuda till ditt barn, en attans massa Helloy Kitty prylar.